fredag 30 oktober 2009

Allt handlar om skönhet?

Egentligen handlar nästan allt om skönhet. Skönheten får oss att välja vem vi ska leva ihop med, får oss att sätta nya barn till världen, styr var vi bosätter oss, vad vi köper, sätter på oss och samlar på oss, vart vi reser och vad vi lägger vår fritid på. Den får oss att vilja ta hand om kattungar och igelkottar, rädda barn i andra delar av världen och bevara vackra djur och vacker natur långt där borta, som vi aldrig kommer att få se. (Vem vill rädda en slemmask?) Är det rentav av så som en del säger att vi egentligen inte bara gör oss vackra utan också gör karriärer och tjänar mer pengar för att få större tillgång till vackra män/kvinnor omkring oss?
Skönheten styr oss!

Just nu grävs kulturlandskapet kring E20 mot Alingsås upp för att man ska vinna lite tid och pengar i resan till Göteborg. Fascinerande att vi är beredda att förfula landskapet omkring oss så mycket för att tillfredställa dessa skönhetsbehov.

1 kommentar:

  1. p.s
    Behöver jag tillägga att det finns massor av skönhet kvar. Och att det finns massor av människor som lägger massor av sin tid och sin själ i att ta hand om sin del av landskapet - bara för skönhetens skull!
    Men ändå - så mycket förfulning för skönhetens skull!

    SvaraRadera